1-ingng_Bad
Badgangen
Hamam2
Malin_Savstam_huvudstaende
NBastu
Poolen
pool m trd s speglar sig2
Yogarum i solnedgng
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8

 

badet handduk

 

Frötuna bad

Hösten 2014 invigde vi Frötunas sköna badavdelning i källarvalven i Stora huset.
I badet finns ett hamam, en bastu, en utomhuspool, yogasal/relax och behandlingsrum. I regel ingår ett besök i badet per retreat/kurstillfälle. Besöket förbokas av din retreat/kursledare, se det aktuella dagsprogrammet.
Om din retreat/kursledare även har förbokat massör finns möjlighet att boka in sig för massage eller hamambehandling.

 

 

Hamam

Hamam är ett turkiskt bad, ångbastu, och vårt hamam, är uppvärmt till 43 grader, där värmen kommer från såväl golvet, taket som bänkarna/hällarna som går runt rummet.
I mitten finns en fontän där man hämtar vatten med skålar och häller över sig. Läs mer hur man gör under ”Hamam ritual”.

 

Yoga

Många gånger inleds dagen med yoga nere i badet. Vill du gå dit själv ber vi dig att höra med någon av våra medarbetare om rummet är ledigt. Yogamattor, filtar, klossar och band finns att låna och ligger i behandlingsrummet.

 

 

 

 

H A M A M R I T U A L (Självtvagning) i tystnad

Hamam2Detta kan bli en stark meditativ upplevelse där du blir ännu mer närvarande tack vare kroppens kontakt med vattnet, tvagningen och själva hamamets atmosfär. Njut av denna stund i tystnad så blir upplevelsen mer intensiv och helande. Skålen (tas pan) finns inne i hamamet, tvätthandsken (keze mit) och tvål står på bänken utanför.hamam2

  1. Börja med att duscha och värm upp kroppen på den varma hällen i hamamet i 10-20 min så att huden och musklerna blir mjuka. Använd skålen, tas pan, och häll vatten upprepade gånger över hela kroppen. Ta vatten från fontänens kranar – den ena kranen har varmt vatten och den andra kallt. Det får gärna bli mycket vatten på golvet och bänkarna. Låt vattnet sirla över kroppen, vilket kan upplevas mycket meditativt.
  2. Skrubba kroppen med keze mitvanten, (utan tvål) nerifrån och upp mot hjärtat. Skölj av med vatten från skålen. För maximal upplevelse, häll även vatten över håret och tvätta det.
  3. Rengör kroppen med hamamtvålen, låt den löddra upp ordentligt på handsken. Använd tas pan-skålen och växla mellan varmt och kallt vatten för att stimulera cirkulationen i kroppen. Upprepa flera gånger.
  4. Avsluta med att duscha. Massera in kroppen med body lotion.
  5. Vila i relaxrummet och kom ihåg att dricka mycket vatten!

"Ju trognare du lyssnar inåt, desto bättre ska du höra vad som ljuder omkring dig. Och blott den som hör kan tala."  

Dag Hammarskjöld

 

 

 

 

 

AKTUELLT

29-31 jan

Tyst retreat

med Kristina Levén

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

KOMMANDE

5-7 feb

Retreat med yoga

med Siri Simran