Stephano

Välkommen till ”Path of  No Way”,  ett seminarium/retreat där du får möjlighet att ställa ditt livs väsentliga frågor till dig själv utan ritualer eller förutbestämda yttre regler.  Det är ett ärligt utforskande av det som kommer inifrån när vi rör oss bortom lidandet, förvirringen och komplexiteten.  Med hjälp av denna ”Process Meditation” öppnas möjligheten till en djupare kontakt med dig själv och dina resurser.

Det handlar inte om att justera personlighet eller fixa till något utan om att upptäcka och följa din spirituella väg och utveckla din sanna natur. Bara då kan du ge fullt uttryck för och uppleva hela din kapacitet i allt du skapar och gör.

Du får ta del av Stèphano Sabettis direkta, humoristiska och kärleksfulla sätt att undervisa och leda. Som zen -meditatör kan du till viss del känna igen dig eftersom undervisningen har Zen-liknande inslag. En skillnad är bland annat att Stèphano är en interaktiv och aktivt vägledande meditationsledare som ger personligt stöd i våra undersökande processer när vi så önskar. Kännetecknande är värmen, kraftfullheten och respekten för individen. Han integrerar den andliga utvecklingen med den psykologiska, mentala och kroppsliga på ett unikt sätt som ger helande effekter.  Kroppen är en viktig del för att nå det väsentliga.

Vi vänder oss till dig som vill fördjupa ditt personliga och andliga liv och få redskap till det. Du som använder dig själv som instrument i din yrkesutövning har särskild glädje av denna meditationsform som en väg till självkännedom.

Sammanhanget och Stèphano´s sätt att leda, ger också en fantastisk möjlighet att lära av andras processer då man själv inte är i fokus.

Den varma meditativa miljön på Frötuna gård bidrar till att fältet för lärande och fördjupning förstärks.

Path of No Way bygger på

 * Essential Inquiry

 Viktiga frågor att utforska är det som ligger bortom allt vi har och allt vi gör, bortom att ha rätt, att vara rätt eller perfekt. Vad är det vi faktiskt behöver när vi kommer bortom de vanliga säkerhetsmarginalerna, önskningarna, värderingarna och illusionerna?

Exempel på fördjupande frågor kan vara: Vad gör dig lycklig, får dig att känna glädje och uttrycka kärlek? Vem i dig är rädd för livet? – för glädjen? – för kärleken?

Vem i dig använder tankar eller håller kvar tidigare upplevelser och undviker på så sätt erfarenheter i nuet? Vem saknar mod att vara den hon/han är?

Path of  No Way erbjuder ett effektivt sätt att omvandla psykologiska frågeställningar till en spirituell nivå utan att förneka det personliga.

 

Process Meditation

 Med Stèphano´s stöd och sätt att arbeta, gör vi oss medvetna om våra inre rörelser mentalt och fysiskt och understödjer vår tillit till att följa dem. Det betyder att vi följer det som spontant kommer inifrån istället för att kontrollera det.

Stèphano Sabetti

 

  • Spiritual teacher i 38 år i många länder
  • Är Dr i Counselling Psychology, Boston University (USA)
  • Har utvecklat the Path of No Way® med dess : Essential Inquiry, Process meditation och Middle Course of Confluence.
  • Grundare till Life Energy Process ®
  • Har inspirerats av Ramana Maharshi, Krishnamurti och the 16th Buddhist Karmapa (Rigpe Dorje)
  • Har skrivit ett antal böcker bla The Wholeness Principle, Waves of Change, Life Energy Process, Ki to Psychology och Path of No Way.

 Du kan läsa om Stèphano’s andliga arbete på www.stephano.us , www.margasociety.org och se hans video på You Tube

Språket under dagarna är engelska.

Tid: fred 13 mars 2015 kl 18.00 och vi avslutar sön  15 mars  kl 14.00. Du behöver vara på plats senast klockan 17.45 på fredag.

Seminarieavgiften: Normavgiften är 250 € som betalas kontant på plats till Stèphano.  Stèphano ser avgiften som en donation, därför avgör du själv om du har möjlighet att betala mer. Du får kvitto på plats.

Har du knapp ekonomi men ändå gärna vill delta kan du vända dig till någon av oss för att diskutera om det finns möjlighet att delta ändå.

Kost och logi i enkelrum 2.805 kronor och i dubbelrum 2. 490 kronor. I logipriset ingår ett besök till Frötuna Bad (hamam, bastu, pool & avslappning). Logi betalas direkt till Frötuna. För avbokningsregler, kontakta Frötuna.

Anmälan: Antalet platser är begränsat. Din plats är reserverad: 

- när du skickat din anmälan till  info@frotuna.nu med namn, adress, telefonnummer, enkelrum eller dubbelrum (vem man vill dela rum med) så snart du vet om du deltar, men absolut senast den 22 januari 2015.

- när anmälningsavgiften på 20 % av kost och logikostnaden är inbetald (faktura samt bokningsbekräftelse kommer i samband med bokning, anmälningsavgiften betalas inte tillbaka vid avbokning). 

- anmälan är bindande, men ej personbunden. 

- för vår planering är det till stor nytta om du redan idag kan berätta om du avser att delta.

 

Frågor:Lena Bogärde lena@bogarde.se  mobil 0708-611588,  Anstin Tener anstin.tener@telia.com mobil 0708-816613,

Agnete Nilsson una@telia.se mobil 0708-292818 eller Lars Övling lars@ovling.se mobil 0708-326470, Marianne Björk,  Organisatör

070-7919862

 

 

 

 

 

"Ju trognare du lyssnar inåt, desto bättre ska du höra vad som ljuder omkring dig. Och blott den som hör kan tala."  

Dag Hammarskjöld

 

 

 

 

 

AKTUELLT

27-31 juli

Målarkurs

med Marie Meijer Falk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

KOMMANDE

31 juli-2 aug

Yogahelg

med Siri Simran