Ugnsbakad aubergine för 4 personer

 

2 auberginer

Olivolja

Timjan, salt & peppar

Turkisk yoghurt

Vitlök

1 Granatäpple

Dela auberginerna på mitten och gör skåror i alla halvorna. Pensla olivolja på alla snittytorna så att ”köttet” blir mättat. Strö över lite salt, peppar och timjan. Baka av i ugnen på ca 175 grader tills auberginen har fin färg. Det tar ca 20 minuter.

Blanda turkisk yoghurt med lite flingsalt och riven vitlök. Lägg på detta strax före servering och garnera med lite granatäpple.

"Ju trognare du lyssnar inåt, desto bättre ska du höra vad som ljuder omkring dig. Och blott den som hör kan tala."  

Dag Hammarskjöld

 

 

 

 

 

AKTUELLT

26-28 oktober

Retreat

med Hans Gunnar Adén

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

KOMMANDE

2-4 november

Stilla dagar

med Kristina Levén