Granola
8 dl havregryn
1 dl linfrö
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl mandel
1 dl hasselnötter
1 dl riven kokos
1,5 dl ekologisk äppeljuice
1 dl solrosolja
2 tsk nymald kardemumma
2 tsk kanel
150-200 gr torkad frukt eller bär
Hacka nötterna. Blanda gryn, frön och nötter i en stor bunke.
Ta fram en kastrull och häll i äppeljuice, olja och kryddor. Värm blandningen varsamt under omrörning några minuter, men låt den inte koka upp, alltihop ska bara smältas samman.
Häll blandningen över allt det torra i bunken. Blanda ihop ordentligt och sprid ut på två plåtar täckta med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen, 175 grader, cirka 30 minuter, rör om minst tre gånger under tiden. Det bränns lätt, håll koll! Granolan är klar när den är lätt guldbrun. Vänta lite längre om du vill ha riktigt knaprig granola.
Ta ut plåtarna och låt svalna lite grand. Häll på torkad frukt, rör om och förvara i lufttät burk.