Frötunas kalendarium

 

2018

OKTOBER

26-28 På spaning efter mening i tillvaron

Meditationsretreat i tystnad med f.d. munken Hans Gunnar Adén. För dem som längtar bort från materialismens avförtrollade världsbild och vill upptäcka tillvarons djupdimension. Andlig vägledning med inspiration från kristen mystik, zenmeditation och sakral musik.

Retreatledare: Hans Gunnar Adén

Läs mer

 

NOVEMBER

2-4 Vandringsretreat 

Dagar då du under tystnad får vila, återhämta kraft och återknyta till ditt innersta väsens djup och sammanhang. En heltyst retreat där du bärs av retreatens rytm och struktur, vandringarna, platsens skönhet, stillheten och naturen. Hamam och bastu. Meditation morgon och kväll.

Retreatledare: Kristina Levén

Läs mer

 

2-4 Stilla dagar i tystnad 

Kom och bo på Frötuna utan att delta i något program, bara vara i tystnad. Njut av vällagad, hälsosam mat, härliga vandringar i naturen och skön stund i Frötunas hamam, bastu och relaxrum. Under Stilla dagar på Frötuna börjar och avslutar vi varje dag med meditation. 

Retreatledare: Kristina Levén

Läs mer

 

16-18 Body, mind & soul – Yogaworkshop 2

I Malin Sävstams Yogaworkshop 2, tar vi oss ett steg djupare in i meditation och undersöker Yogans olika delar i relation till vår hälsa. Hur påverkas vår kropp, vårt sinne och vår själ av andningsträning. Och vad är egentligen mindfulness?

Lärare: Malin Sävstam

Läs mer

 

23-25 Att komma hem- retreat med skrivande

Ibland drabbas vi av en känsla i ett möte; med musik, en bild, en naturupplevelse, en annan människa, ett möte där allt för ett ögonblick känns rätt och sant inom oss, en känsla som ofta beskrivs som ”att komma hem”. Vad innebär det? Att komma hem till sig själv, till den man är? Ofta slår vi bort den känslan. Vi skyndar vidare i vardagen men med en längtan efter andrum där vi kan stanna upp och lyssna. Här finns utrymme både för tystnad och meditation, för samtal och skrivande.

Retreatledare: Anna Christina Sundgren

Läs mer

 

2019

JANUARI

18-20 Vedic Art

Steg för steg går vi igenom Vedic Arts principer.
På vägen möter vi kanske vår inre kritiker men fastnar inte utan skapar vidare och närmar oss vår kreativa källa, där får allt vara som det är. Kunskapen till att skapa finns där redan. Vi behöver inte lära oss något, endast väcka den kunskap som redan finns!
För dig som redan målar Vedic Art finns det möjlighet till fördjupning och personlig vägledning.

Lärare: Marie Meijer Falk

Läs mer

 

FEBRUARI

1-3 Vandringsretreat

Dagar då du under tystnad får vila, återhämta kraft och återknyta till ditt innersta väsens djup och sammanhang. En heltyst retreat där du bärs av retreatens rytm och struktur, de guidade vandringarna, platsens skönhet, stillheten och naturen. Hamam och bastu. Meditation morgon och kväll.

Retreatledare: Kristina Levén

Läs mer

 

1-3 Stilla dagar i tystnad 

Kom och bo på Frötuna utan att delta i något program, bara vara i tystnad. Njut av vällagad, hälsosam mat, härliga vandringar i naturen och skön stund i Frötunas hamam, bastu och relaxrum. Under Stilla dagar på Frötuna börjar och avslutar vi varje dag med meditation. 

Retreatledare: Kristina Levén

Läs mer

 

8-10 Samklang & Stillhet 
Varmt välkommen till en helg fylld med kravlöst varande i en sagolik miljö. Mjuk och energigivande kundaliniyoga varvas med total avkoppling i restorative yoga. Guidade meditationer och övningar i medveten närvaro ger dig möjlighet att skapa en närmre och mer kärleksfull relation till dig själv.

Ledare: Victoria Löwenberg och Nadja Riback

Läs mer

 

MARS

8-10 En helt ny värld

En kurshelg för par som önskar fördjupa sin kärleksrelation. Kursen vänder sig till er som önskar mötas på den plats där hjärtat slår och där längtan väcks till liv. Längtan efter varandra, mera humor, lust och mera vi i kärleksrelationen. Och där ni båda känner er ännu mer tillfreds i relationen.

Ledare: Gösta Tingström och Kristina Aspemo

Läs mer

 

22-24 YOGI TREAT - Yoga, kreativt uttryck och njutning för dig

Alla behöver ett break i vardagen. Tid för dig och tid för njutning. Oavsett om du är helt ny eller har yogat i flera år är det här dagar för dig. Medvetna yoga rörelser från hatha, vinyasa, yin och restorative blandade med andning och tysta inslag för dig närmare dig själv, din kropp och den gyllene närvaron - det där vi alla söker mer av. Upptäck din inre kreativitet och närvaron i prestationsfritt måleri. En holistisk helg på ett avspänt sätt, lättillgängligt för dig.

Läs mer

 

MAJ

10-12 Varsevarande- en helg i den levande stillhetens tecken

Retreaten erbjuder en möjlighet att stanna upp i livet och vända uppmärksamheten mot det rofyllda och det lugnande. Genom en serie guidade meditationer lär vi oss vila i andningen, släppa taget om tankeflödet, möta känslor med kroppen och stå stadigare på jorden.

Retreatledare: Björn Natthiko Lindeblad fd skogsmunk 

Läs mer

 

 

Övrigt som händer på Frötuna:

 

Praktisk förändringsledning, Gestaltakademin

Utbildningen vänder sig till dig som
är ledare eller nyckelperson med uppdrag att leda och stödja förändring. Utbildningen är lämplig för dig som upplever behov av att öka din kompetens inom området och den egna förmågan till ett stabilt och närvarande ledarskap. Utbildningen har ett organisationspsykologiskt perspektiv på att lyckas med förändring och metodiken vilar på en grund av Gestalt, teori och förhållningssätt.

Läs mer

 

Rehabiliteringsvecka för dig med cancer

24-28 sept, 29 okt-2 nov, 26-30 nov

Att förhålla sig till nuet. Program med föredrag, mindfulnessövningar, yoga, skapande aktiviteter och vila. Det blir också tid för samtal, samvaro, lek och skratt. För att delta i programmet skicka ansökan till Cancer Rehabfonden som står för kostnaden.  

Läs mer

 

Tuff Ledarskapsträning

19-23 november

Vi tränar chefer i ett ledarskap som ger motiverade, ansvarstagande medarbetare och självgående team. I våra ledarskapsutbildningar i Stockholm, Göteborg och Malmö, tränar man intensivt på vanliga utmanande chefssituationer och får mycket individuell feedback. Man tränar förmågor i ledarskapet, snarare än att lära sig mer teori. Vanliga resultat bland våra kunder är att man får ett fungerande arbetsklimat, att lönsamheten dramatiskt ökar samt att chefer får en mycket bättre ledarskapsrating än tidigare.

Läs mer

 

AmoGravis

14-16 nov

Som ledare behöver vi träning för att rädslan inte ska ta överhand och få oss att blunda och "sopa det under mattan". Genom att dels förstå sig själv på ett djupare plan, dels få metoder att identifiera och lösa konflikter blir vi tryggare och vågar ta tag i de problem som uppstår.
Kursen Samarbete eller Konflikt lämpar sig även för befintliga arbetsgrupper och då kan man anpassa upplägget efter arbetsgruppens behov.

Läs mer

 

Genomförda retreater och kurser

 

För mer information:  info@frotuna.nu

 

Stora huset gårdsplan i efterm ljus 

 

Tekanna EC

 

Lotusblomma EC

 

Utsikt sjön EC

 

Orangeriet Sybille

  

Smoothisar EC

    

ingang Bad

 

Poolen

 

Ljusi trappan o Buddha EC. jpg

  

Skrivböcker

 

Ikon höst  tre ljus

 

Rum 10 nära

 

yogalsal

 

Målarmaterial i fönster

 

klangskål Orangeriet

 

Frötunas bokskog 1

 

Yoga i vila

 

Badgangen

 

Hallen

 

Utkiksplats

 

Yogarum i solnedgång

 

 orange juice

 

Ortagard

 

Hamam1

 

 Sybilles utsiktsbild jpg

 

altan korgstolar nara

 

Frotuna eken Eriks

 

salongen

 

Orangeri pall host

 

50210014

 

50210021

 

IMG 4267

 

Angeln

 

IMG 4212

 

penseer Orangeriet 

"Ju trognare du lyssnar inåt, desto bättre ska du höra vad som ljuder omkring dig. Och blott den som hör kan tala."  

Dag Hammarskjöld

 

 

 

 

 

AKTUELLT

26-28 oktober

Retreat

med Hans Gunnar Adén

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

KOMMANDE

2-4 november

Stilla dagar

med Kristina Levén