Ann Lagerstöm halvDen existentiella resan

I hela mitt liv har jag frågat mig vad det är att vara människa och de senaste åren har det fört mig till den existentiella filosofin och psykologin. Och där bland tänkare som Sören Kierkegaard, Martin Heidegger, Buber, Levinas, Sartre och Simon de Beaouvoir har jag hittat verktyg att undersöka inte bara människans mening utan också min egen.
I existensfilosofin handlar det inte om att slå fast vad som är rätt och vad som är fel eller hur man bör leva. Nej, under de här dagarna blir vi barfotafilosofer och upptäcksresande i människans villkor och våra egna liv.

Med inspiration från filosofer, psykologer och en och anna hjärnforskare undersöka vi frågor som Vem är jag? Vad är en relation? Vad vill jag? och Vad är meningen?
Vi träffas fredag kväll, lär känna varandra lite, lägger grunden, börjar undersökningen och mediterar sedan i Frötunas fina mediationshall. Lördag och söndag varvar vi sedan inspirationsundervisning, reflektion, samtal, meditation och tystnad. Det kommer också finnas möjlighet till enskilda samtal.

Ann Lagerström är journalist, föreläsare, mindfullnessintruktör och utbildad existentiell samtals- och vägledare och författare till boken Konsten att leva innerligt (Bonniers, 2008) Läs mer på www.lagerstrom.nu

CITATET
”Sanningen i vilken jag vilar fanns inom mig själv och kom från mig själv.” Søren Kierkegaard, filosof

Retreatledare: Ann Lagerström

Tid: 24 okt- 26 okt  (ankomst fre från kl 17, retreaten börjar kl 18 och avslutas söndag klockan 14)

Pris:  Undervisning och helpension i enkelrum 3 900 kronor

Anmälan: sker till Ann Lagerström ann@lagerstrom.nu 

"Ju trognare du lyssnar inåt, desto bättre ska du höra vad som ljuder omkring dig. Och blott den som hör kan tala."  

Dag Hammarskjöld

 

 

 

 

 

AKTUELLT

27-31 juli

Målarkurs

med Marie Meijer Falk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

KOMMANDE

31 juli-2 aug

Yogahelg

med Siri Simran