Björn Lindeblad som Sommarpratare i SR

Varsevarande - en helg i den levande stillhetens tecken

Retreaten erbjuder en möjlighet att stanna upp i livet, och vända uppmärksamheten mot det rofyllda och lugnande. Genom en serie guidade meditationer lär vi oss att vila i andningen, släppa taget om tankeflödet, möta känslor med kroppen, och stå stadigare på jorden. Vi upptäcker tillsammans en stillhet som finns där hela tiden, och som alltid står på vår sida. 

Denna retreat fortgår i tystnad, men det kommer att finnas tillfälle för dialog. Vi gör gående, stående och sittande meditation. Retreaten passar för såväl erfarna som nybörjare. Du kan sitta i en stol, på en pall eller på golvet.

Förhoppningsvis kan vi alla efter helgen sedan vända åter till våra liv med något av Muminpappans frimodighet: ”Det blåser upp till storm. Kom ungar, så tar vi ut roddbåten på en tur!”

Tid: 8-10 maj 2015 (ankomst fre från kl 17, vi börjar med middag kl 18.00  – sön ca kl 16)

Pris:  Undervisning och helpension i dubbelrum 4 450 kronor, dubblett 4900 kr och enkelrum 5 150 kr. 

Lärare: Björn Natthiko Lindeblad, som var buddhistmunk i den thailändska skogstraditionen 1992-2008. Björn har undervisat i meditation i snart 15 år i ett halvdussin länder. Han var sommarpratare 18 juli 2012, och han var även med i ett avsnitt av SRs ”Sommarpratarna”. Läs mer om Björn på  www.natthiko.org.

Anmälan:  anmäl dig direkt på Frötunas hemsida eller maila till info@frotuna.nu.  Därefter kommer bokningsbekräftelse och faktura från Frötuna som ska vara betald senast den 27 mars.

(Anmälan är bindande, men ej personbunden. Återbetalas ej vid avbokning)

 

"Ju trognare du lyssnar inåt, desto bättre ska du höra vad som ljuder omkring dig. Och blott den som hör kan tala."  

Dag Hammarskjöld

 

 

 

 

 

AKTUELLT

27-31 juli

Målarkurs

med Marie Meijer Falk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

KOMMANDE

31 juli-2 aug

Yogahelg

med Siri Simran