Upptäck Inquiry! – utforskande frågor – Ett enkelt verktyg för att förstå dig själv bättre. Cecilia Navik Holst

På samma sätt som vi använder teleskop när vi tittar på stjärnor, verkar Inquiry som ett instrument för att hjälpa dig att se klarare. Det tillåter dig att ställa skärpan och få syn på det som redan pågår i dig, vare sig du vet om det eller ej. 

Det är ett effektivt sätt att undersöka vår inre värld för att förstå den tydligare.

Våra känslor, behov, bilder och drömmar öppnar upp sig och förtydligas när vi vänder blicken mot dem med hjälp av Inquiry – utforskande frågor.

Inquiry kräver ingen speciell förkunskap. Frågorna startar hela tiden vid det mest uppenbara och därifrån leder processen dig naturligt vidare till djupare lager. Alla upplevelser är lika värdefulla att ta fasta på och använda som väg inåt.

Alla har vi behov att bli sedda, hörda och tagna på allvar. 

Vi gör inquery tillsammans enligt olika strukturer som är väl utformade för att skapa största möjliga trygghet och frihet. Det ger dig full uppmärksamhet från en annan person i ditt utforskande. Du kommer bort från att konkurrera om tid och uppmärksamhet. Du kommer också bort ifrån vad som är rätt och fel.  

 Alla relationer börjar med relationen till dig själv. Förmågan att kunna dela med sig och lyssna på någon annan, är grundläggande för att skapa goda relationer. Detta tränas effektivt med Inquiry. 

Inquiry är en väg för att bli mera sann mot sig själv och därigenom kunna ta bättre beslut i din vardag. Ofta tar vi omedvetna beslut utifrån mönster och känslor från vår barndom. Dessa är anpassade efter vår uppväxtsituation och är oftast mindre konstruktiva i vårt nuvarande liv. 

Ofta projicerar vi ut det vi inte vill kännas vid i oss själva, både det som är positivt och det som är negativt. Inquiry ger en mjuk möjlighet att hämta tillbaka det som tillhör dig. Där ligger en stor möjlighet att utvecklas och bli mer hel. Det är ofta våra omedvetna projektioner som belastar våra relationer i onödan.

Praktiskt om kursen

Detta är en återkommande kurs där du hela tiden kan fortsätta förfina din förmåga till inquiry.  Vi börjar och avslutar varje dag med en instruerad meditation som passar både dig som är van och dig som är nybörjare.

Varje dag pratar vi kring ett tema. De kommer att variera från det vardagliga till det existentiella. Ex på tema är Kärlek, tillit, förväntningar. Kursen har långa dagar för att du skall hinna få ett ordentligt grepp om inquiry, men kommer ändå ske i en vilsam stämning.

Vi äter vegetariskt under helgen.

 

Datum och tid:  10-12 januari 2020. Ankomst kl. 17.00 på fredagen och avfärd kl. 14.00 på söndagen.

Anmälan senast 6 december 2019.

Kostnad: Kursen kostar 2 800 kr (exkl. moms vid företagsfaktura)

Mat och logi: 3 200 kr för del i dubbelrum, 3 800 kr för enkelrum.

I priset ingår kursen, boende med helpension fre-sön samt ett besök i Frötunas hamam.

Anmälan: För bokning av din plats och frågor maila cecilia@innerligt.eu

Information om deltagares ev. behov av särskild kost och/eller hämtning vid busshållplats bör vara Frötuna tillhanda ca 2 veckor före kursstart info@frotuna.nu.

 

Kursledare

Cecilia Navik – Som organisationskonsult hjälper jag företag, team och individer att utvecklas, hantera utmaningar och förverkliga sina mål. Min bakgrund är en fil.kand. i Psykologi, och har även genomfört en tvåårig “Therapist Training” på RISK i Danmark. Har under tjugoårs tid arbetat som terapeut och kursledare på Mullingstorp- en kursgård för avancerad självkännedom.  Deltar sedan 2012 i Diamond Approach, en utvecklingsprocess med inquriy och meditation som huvudverktyg. 

Gunnar Elseth - Utbildad sjuksköterska och jobbat med människor i nya och utmanande situationer sedan 1995, där hopp och tillit är centralt.

Terapeut på Mullingstorp från 2010. Student vid Diamond Approch från 2012 där inquiry tillsammans med meditation er huvudverktyg i den utvecklingsprocessen.

Simon Forsman – Arbetar som terapeut med inriktning på Somatic Experiencing och inquiry enligt Diamond Approach. Har under tjugo års tid arbetat som terapeut och kursledare på Mullingstorps Möt Dig Själv-kurser. Är även turnerande musiker och är utbildad på musikhögskolan i Piteå.

 

 

 

"För mig var Inquiry precis det jag sökte i mitt liv just nu. Att kunna gå djupare och djupare in i mig själv, gå förbi där egot är snabbt till att svara för att komma närmare min sanna essense.

Jag kände att när jag fick samma frågo om och om igen blev det lättare att efterhand gå från huvudet ner i hjärtat där jag kunde svara på ne annan plats. Det öppnade givetvis upp för ledsamma känslor också ( pga att jag förstod att jag går emot mig själv ibland) men ändå en befrielse av att ha kommit närmare en klarhet där modet blev lite enklare.

Jag skulle vilja ha ännu fler sessioner med Inquiry. Jag hoppas att ni kommer att fortsätta med detta för annars åker jag nog till kurser på andra ställen i världen.

Tack för er som gör detta möjligt 

Kram Carina" 


"Tack för en härlig helg!...den sitter fortfarande kvar i så väl sinnet som minnet. En skön känsla!

Kursen som helhet var en blandning av märklig upplevelse och ren njutning.

Hela jag fick chans att delta, allt i från kropp till knopp, och nu så här ett par dagar sen hemkomst så översköljs jag av positiv reflektion.

Jag tog verkligen till mig yogan och dess positiva effekt, har gjort den varje morgon sen jag kom hem.
Jag känner mig tacksam över att jag gav mig den här helgen och att jag gick ”all in”
Jag är ödmjuk över livet, och att det pågår ända tills det tar slut.
Ta vara på varje dag!

Upplägget var perfekt, kanske lite mer tid för nån ensam promenad mitt på dagen.
Häftig upplevelse över att rasterna skulle vara i tystnad. Så skönt att slippa känna att man var tvungen till sociala samtal utan fick ägna sig åt sig själv och sina tankar.

Ni får gärna använda det ni vill till er marknadsföring.

Stort tack för en skön helg!
❤️

Hälsningar Pernilla"

"Jag var mycket skeptisk till inquiry när jag anmälde mig. Men så glad att jag gav det chansen! 

Känner att jag på ett nytt sätt blivit medveten om det jag har “på insidan” som är positivt. Det är en skön boost för självkänslan. Också medveten om vad det är i vardagen som tar lite för mycket energi.

Så skön helg, och härligt att träffa de andra deltagarna i gruppen. Det blir så “ varmt” med människor som vågor vara “ärliga” mot sig själva.

Stort tack för kursen med bra balans mellan inquiry, dans, rörelse och samtal! Bevarar känslan! :-

Cecilia, Gunnar och Simon- vilket dreamteam att leda oss, inkännande, varsamt och utmanande

Varm kram 

Maggan"

 

"Ju trognare du lyssnar inåt, desto bättre ska du höra vad som ljuder omkring dig. Och blott den som hör kan tala."  

Dag Hammarskjöld

 

 

 

 

 

AKTUELLT

27-31 juli

Målarkurs

med Marie Meijer Falk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

KOMMANDE

31 juli-2 aug

Yogahelg

med Siri Simran