Quinoabiffar med broccoli

200 g (2 1/2 dl) vit quinoa

200 g (4 1/2 dl) broccolibuketter

1/2 strimlad purjolök

4 ägg

200 g getost

2 dl havregryn

salt och peppar

2 msk olivolja till stekning

 

Koka upp quinoa: häll på 5 dl vatten, quinoa och salt i en medelstor kastrull.

Sänk värmen och sjud sakta i ca 15 min, eller tills du ser små groddar på quinoafröna. Häll av vattnet och låt quinoan svalna.

Lägg broccolibuketter i en matberedare och mixa stötvis till risliknande konsistens. Stjälp upp i en bunke tillsammans med quinoan och övriga ingredienser. Rör om med en slev så att allt blandas. Ställ in i kylen och låt vila 30 min.

Ta fram smeten ur kylen och forma 12 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i 4 biffar åt gången i pannan och stek dem i 3-4 min, eller tills de är gyllenbruna. Vänd dem försiktigt och stek dem på andra sidan i ytterligare 2-3 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

Servera biffarna med ugnsbakad sötpotatis, sallad och vitlöksyoghurt (yoghurt, vitlök, salt & peppar och ev örter)

 

"Ju trognare du lyssnar inåt, desto bättre ska du höra vad som ljuder omkring dig. Och blott den som hör kan tala."  

Dag Hammarskjöld

 

 

 

 

 

AKTUELLT

30 juli-3 aug

Vedic Art

med Marie Meijer Falk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

KOMMANDE

6-11 aug

Sesshin

med Ama Samy