Quinoabiffar med broccoli

200 g (2 1/2 dl) vit quinoa

200 g (4 1/2 dl) broccolibuketter

1/2 strimlad purjolök

4 ägg

200 g getost

2 dl havregryn

salt och peppar

2 msk olivolja till stekning

 

Koka upp quinoa: häll på 5 dl vatten, quinoa och salt i en medelstor kastrull.

Sänk värmen och sjud sakta i ca 15 min, eller tills du ser små groddar på quinoafröna. Häll av vattnet och låt quinoan svalna.

Lägg broccolibuketter i en matberedare och mixa stötvis till risliknande konsistens. Stjälp upp i en bunke tillsammans med quinoan och övriga ingredienser. Rör om med en slev så att allt blandas. Ställ in i kylen och låt vila 30 min.

Ta fram smeten ur kylen och forma 12 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i 4 biffar åt gången i pannan och stek dem i 3-4 min, eller tills de är gyllenbruna. Vänd dem försiktigt och stek dem på andra sidan i ytterligare 2-3 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

Servera biffarna med ugnsbakad sötpotatis, sallad och vitlöksyoghurt (yoghurt, vitlök, salt & peppar och ev örter)

 

"Ju trognare du lyssnar inåt, desto bättre ska du höra vad som ljuder omkring dig. Och blott den som hör kan tala."  

Dag Hammarskjöld

 

 

 

 

 

AKTUELLT

21-23 sep

Möte med självet

Malena & Suzanne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

KOMMANDE

5-7 okt

Varsevarande

med Björn Lindeblad