Frötunas kalendarium

 

2018

MARS

9-11 Body, mind & soul – Yogaworkshop 2

I Malin Sävstams Yogaworkshop 2, tar vi oss ett steg djupare in i Ayurveda och undersöker vad västvärldens forskning säger om Yogans olika delar i relation till vår hälsa. Hur påverkas vår kropp, vårt sinne och vår själ av fysisk träning, andnings/avslappnings-­‐övningar och en vegetarisk kost? 

Lärare: Malin Sävstam

Läs mer

 

APRIL

13-15 En yogahelg som vårstädar kropp och sinne 

Hur går det till att flyta i sin yogaträning – eller i livet i stort? Att känna lätthet och grundning på en och samma gång.

Under en helg bekantar vi oss med de åtta steg som finns i ashtanga vinyasa yoga för att lätta upp inte bara i den fysiska kroppen utan också upptäcka de övriga fyra lager som vi alla består av; energikroppen, den mentala, psykiska och andliga kroppen. 

Kursledare: Ewa Lewenhaupt

Läs mer

 

20-22 Vandringsretreat 

Dagar då du under tystnad får vila, återhämta kraft och återknyta till ditt innersta väsens djup och sammanhang. En heltyst retreat där du bärs av retreatens rytm och struktur, vandringarna, platsens skönhet, stillheten och naturen. Hamam och bastu. Meditation morgon och kväll.

Retreatledare: Kristina Levén

Läs mer

 

20-22 Stilla dagar i tystnad 

Kom och bo på Frötuna. Efter önskemål från våra gäster finns det nu möjlighet att komma hit och bara vara  i tystnad. Njut av vällagad, hälsosam mat, härliga vandringar i naturen och skön stund i Frötunas hamam, bastu och relaxrum. Under Stilla dagar på Frötuna börjar och avslutar vi varje dag med meditation. 

Läs mer

 

27-29 Kundaliniyoga och meditation

Kundaliniyoga, meditation – både morgon och kväll, den rena näringsrika maten, miljön, det värmande läkande hamambadet, tiden för att göra det själen längtar efter; skriva, fota, läsa, dansa, vandra, vila – gör att denna retreat blir en ovanlig och viktig gåva till dig själv.
Ledare: Siri Simran

Läs mer

 

MAJ

4-6 Varsevarande- en helg i den levande stillhetens tecken

Retreaten erbjuder en möjlighet att stanna upp i livet och vända uppmärksamheten mot det rofyllda och det lugnande. Genom en serie guidade meditationer lär vi oss vila i andningen, släppa taget om tankeflödet, möta känslor med kroppen och stå stadigare på jorden.

Retreatledare: Björn Natthiko Lindeblad fd skogsmunk  

Läs mer

 

11-13 En helt ny värld

En kurshelg för par som önskar fördjupa sin kärleksrelation. Kursen vänder sig till er som önskar mötas på den plats där hjärtat slår och där längtan väcks till liv. Längtan efter varandra, mera humor, lust och mera vi i kärleksrelationen. Och där ni båda känner er ännu mer tillfreds i relationen.

Läs mer

 

15-18 Ledarskap för mänsklig hållbarhet

Längtar du efter ett mer hållbart ledarskap för dig själv, dina medarbetare och för en mer positiv samhällsutveckling? En kurs om självinsikt, medvetenhet och existentiell hälsa i liv och ledarskap. Kursdagarna vävs samman med tid för stillhet/meditation, mindful yoga och samtal. 

Ledare: Kerstin Enlund, Åsa Ahlqvist mfl.

Läs mer

 

JUNI

1-3 På spaning efter poesin i tillvaron

Meditationsretreat i tystnad med f.d. munken Hans Gunnar Adén. För dem som längtar bort från materialismens avförtrollade världsbild och vill upptäcka tillvarons djupdimension. Andlig vägledning med inspiration från kristen mystik, zenmeditation och sakral musik.

Retreatledare: Hans Gunnar Adén

Läs mer

 

8-10 Kundalini yoga, meditation och Ayurveda

Detta retreat tillfälle får du chansen att både fördjupa dig i kundalini yogans välgörande effekter på kroppen och uppleva inre stillhet i meditation, samt lära dig mer om Ayurveda - yogans systervetenskap om kost och hälsa.

Retreatledare: Siri Simran

Läs mer

 

25 juni - 1 juli Skrivarläger

Skrivarläger på Frötuna är en vecka för dig som vill unna ditt skrivande en hel veckas samlad koncentration: Du vill fortsätta på din roman eller ha tid att slutföra ett textarbete; du vill fördjupa ditt privata skrivande eller undersöka vad skrivandet kan vara för dig. Kanske vill du prova helt nya sätt att arbeta på texter än vad du brukar. Du väljer själv varför du är här och vad ditt skrivande under veckan ska leda till. 

Skrivcoach: Anna Siegård

Läs mer

 

AUGUSTI

30 juli-3 aug Vedic Art

Det finns inom oss alla en längtan uttrycka oss. När vi låter det kreativa fröet växa i sin egen takt lär vi oss något nytt om oss själva. Vedic Art är en metod där vi får kontakt med vår kreativa källa. För nybörjare, fortsättare, lärarutbildning och ateljéplats för veteraner. 

Lärare: Marie Meijer Falk

Läs mer

 

6-11 Sesshin med Ama Samy

 Sexdagars sesshin, meditationsretreat med sex timmar daglig meditation, medvetet praktiskt arbete i hushåll och trädgård samt undervisning och samtal med sesshinledaren. Det japanska ordet för "sesshin" betyder att komma i kontakt med sitt hjärta.

Läs mer

 

SEPTEMBER

Piggare, starkare och gladare -  Yogaworkshop

Kom igång efter sommaren med en energikick för att stärka kropp och själ.

Tillsammans med Malin Sävstam, kommer vi yoga, lära oss mer av yogans historia, nosa på den 5000­‐åriga läkekonsten Ayurveda och diskutera hur man lättare möter alla jobbiga förändringar i livet. Kan det finnas något smart trick att leva livet lite mer smooth? 

Lärare: Malin Sävstam

Läs mer

 

OKTOBER

5-7 Varsevarande- en helg i den levande stillhetens tecken

Retreaten erbjuder en möjlighet att stanna upp i livet och vända uppmärksamheten mot det rofyllda och det lugnande. Genom en serie guidade meditationer lär vi oss vila i andningen, släppa taget om tankeflödet, möta känslor med kroppen och stå stadigare på jorden.

Retreatledare: Björn Natthiko Lindeblad fd skogsmunk  

Läs mer

 

 

Övrigt som händer på Frötuna:

Rehabiliteringsvecka för dig med cancer

26 februari - 2 mars
7-11 maj
28 maj-1 juni

Att förhålla sig till nuet. Program med föredrag, mindfulnessövningar, yoga, matlagning, skapande aktiviteter och vila. Det blir också tid för samtal, samvaro, lek och skratt. För att delta i programmet skicka ansökan till Cancer Rehabfonden som står för kostnaden.  

Läs mer

 

Tuff Ledarskapsträning

23-27 april
19-23 november

Vi tränar chefer i ett ledarskap som ger motiverade, ansvarstagande medarbetare och självgående team. I våra ledarskapsutbildningar i Stockholm, Göteborg och Malmö, tränar man intensivt på vanliga utmanande chefssituationer och får mycket individuell feedback. Man tränar förmågor i ledarskapet, snarare än att lära sig mer teori. Vanliga resultat bland våra kunder är att man får ett fungerande arbetsklimat, att lönsamheten dramatiskt ökar samt att chefer får en mycket bättre ledarskapsrating än tidigare.

Läs mer

 

Praktisk förändringsledning, Gestaltakademin

Utbildningen vänder sig till dig som
är ledare eller nyckelperson med uppdrag att leda och stödja förändring. Utbildningen är lämplig för dig som upplever behov av att öka din kompetens inom området och den egna förmågan till ett stabilt och närvarande ledarskap. Utbildningen har ett organisationspsykologiskt perspektiv på att lyckas med förändring och metodiken vilar på en grund av Gestalt, teori och förhållningssätt.

Läs mer

 

AmoGravis

15-17 jan

14-16 nov

Som ledare behöver vi träning för att rädslan inte ska ta överhand och få oss att blunda och "sopa det under mattan". Genom att dels förstå sig själv på ett djupare plan, dels få metoder att identifiera och lösa konflikter blir vi tryggare och vågar ta tag i de problem som uppstår.
Kursen Samarbete eller Konflikt lämpar sig även för befintliga arbetsgrupper och då kan man anpassa upplägget efter arbetsgruppens behov.

Läs mer

 

Genomförda retreater och kurser

 

För mer information:  info@frotuna.nu

 

Stora huset gårdsplan i efterm ljus 

 

Tekanna EC

 

Lotusblomma EC

 

Utsikt sjön EC

 

Orangeriet Sybille

  

Smoothisar EC

    

ingang Bad

 

Poolen

 

Ljusi trappan o Buddha EC. jpg

  

Skrivböcker

 

Ikon höst  tre ljus

 

Rum 10 nära

 

yogalsal

 

Målarmaterial i fönster

 

klangskål Orangeriet

 

Frötunas bokskog 1

 

Yoga i vila

 

Badgangen

 

Hallen

 

Utkiksplats

 

Yogarum i solnedgång

 

 orange juice

 

Ortagard

 

Hamam1

 

 Sybilles utsiktsbild jpg

 

altan korgstolar nara

 

Frotuna eken Eriks

 

salongen

 

Orangeri pall host

 

50210014

 

50210021

 

IMG 4267

 

Angeln

 

IMG 4212

 

penseer Orangeriet 

"Ju trognare du lyssnar inåt, desto bättre ska du höra vad som ljuder omkring dig. Och blott den som hör kan tala."  

Dag Hammarskjöld

 

 

 

 

 

AKTUELLT

9-11 mars

Yogaworkshop

med Malin Sävstam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

KOMMANDE

13-15 april

Vårstäda kropp & sinne 

med Eva Lewenhaupt